fbpx

Heeft Marketing Tijdens De Corona Pandemie Nog Zin

Iedereen is op de een of andere manier getroffen door de uitbraak van het COVID-19 virus. De een wat meer dan de ander natuurlijk. Sommige bedrijven moeten dicht, anderen moeten strenge hygiënische regels volgen. Het is allemaal een vrij onzekere tijd.
Elke onderneming moet nu maatregelen nemen om elke maand toch rond te komen en om ervoor te zorgen dat er op de een of andere manier nog wat geld binnenkomt.

Hoe een andere strategie toch effectief kan zijn

Ik kreeg laatst de vraag van een lokaal bedrijf, die helaas moet bezuinigen op een aantal zaken:

“Heeft marketing nog zin nu niemand in de zaak mag komen?”.

Dit is een hele logische vraag… Ik denk dat meer mensen met deze vraag lopen. De gedachte bij deze vraag is meestal, “Waarom zou ik advertenties plaatsen om mijn bedrijf te promoten terwijl er niemand mag komen?”. Het klopt dat het niet praktisch is om mensen uit te nodigen terwijl je gesloten bent. Misschien is het dus een kans om een iets andere strategie te gaan gebruiken om mensen toch te laten weten dat jullie er nog steeds zijn.

Het is dus een idee om de advertenties met een ander doel te maken dan nieuwe klanten te winnen… voor nu! Maak bijvoorbeeld een informatieve video waar je je doelgroep iets wilt leren of wilt informeren over je services en producten. Het zorgt misschien niet gelijk voor meer sales, maar als alles weer langzaam terug gaat naar de normale stand van zaken herinneren je klanten jouw leerrijke advertenties die hij of zij te zien kregen. Op de lange termijn werpt dit z’n vruchten af.

Bij marketing is het enorm belangrijk om steeds weer in beeld te komen voor de doelgroepen die je wilt bereiken. Het is bewezen dat sommige mensen pas actie gaan ondernemen als ze een bepaalde advertentie zes of zeven keer hebben gezien.

Conclusie

Mijn conclusie luid dus als volgt.

Ja, marketing heeft zeker nog zin in deze ongewone tijd. Het is een goed moment om nieuwe dingen te testen en met een ander doeleinden je advertenties te maken om toch het uiterste uit jouw budget te halen.

Ben je benieuwd wat allemaal mogelijk is voor jouw bedrijf om tijdens deze crisis toch het uiterste uit jouw marketing strategie te halen?

Neem dan gerust contact met ons op, en laten we samen brainstormen hoe we jouw klanten het beste kunnen bereiken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.